Jumaat, 2 November 2012

BUBUR ROTI

roti ni lebihan sy wat aiskrim goreng jadi drpada di buang terjadilah hidangan ni. asalnya nak wat puding roti tp  resepi yang saye follow ade tertinggal bhnnya sebab tuan punya resepi x sempat taip sy dah amik maka jadilah bubur ni. sedap d makan sejuk. cubalah. ade bhn sy tambah nak jadi penyedap rasa.






BUBUR ROTI

bahan bahan:
BHN A

4/5 keping roti
1 1/2 cawan susu cair
1/2 cawan susu pekat
rendam roti ngan susu hingga kembang dan penyek2kAN

BHN B

2 sudu besar margerin
2 biji telur
1 sudu besar esen vanila

BHN C
1 sdb tepung kastard di campurkan dgn 3/4 cawan air
sedikit pewarna klu suka.

cara cara:
masak bahan A & B dengan api kecil. dalam 10m. campurkan bhn C. kacau sehingga sebati dan dah agak pekat seperti dlm gambar tu angkat dan sejukkan.
boleh di makan wat sarapan pagi.
boleh juga di makan sejuk
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan