Selasa, 13 November 2012

TAKO




TAKO

bhn
bahagian atas
tepung hoon kwee putih
5 cawan santan
1/2 sdk garam
secubit gula

bahagian bawah
tepung hooon kwee hijau
sengkuang cina di cincang halus
air 5 cawan blend ngan daun pandan dan tapis
1 1/2 cawan gula

cara-caranya
bhg bawah

taburkan sengkuang cina ke dalam bekas. ketepikan
masak tepung hoo kwee hijau bersama gula air yg tlh d tapis sehingga hampir pekat.
tuang ke dalam bekas yg telah di isi sengkuang tadi
( untuk senang saya menggunakan ke dalam jug untuk menuang)

bahagian atas

campur santan tepung, garam dan secubit gula.
masak hingga hampir pekat dan tuang ke atas tepung hijau tadi yg tlh di sejukkan.
sejukan sebentar dan keraskan di dalam peti ais.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan