resepinya mari kite lihat
KEK COKLAT LAPIS KEJU
bahan A
1 cawan susu cair
1 cawan minyak masak @ mentega cair
1 cawan gula castor
1/2 cawan susu pekat manis
3 biji telo
bahan B
1 1/2 cawan tepung gandum
1 sdt soda bikarbonat
1 sdt serbuk penaik
3/4 cawan serbuk koko
*****semuanya d ayak.
- masukkan semua bahan A dalam blen dan blen hingga gula hancur.
- bahan b yang telah d ayak campurkan dengan bahan A sedikit demi sedikit. ( tp sy masuk sekaligus)
untuk lapisan keju
1/2 cawan susu pekat manis
3 biji telo
bahan B
1 1/2 cawan tepung gandum
1 sdt soda bikarbonat
1 sdt serbuk penaik
3/4 cawan serbuk koko
*****semuanya d ayak.
- masukkan semua bahan A dalam blen dan blen hingga gula hancur.
- bahan b yang telah d ayak campurkan dengan bahan A sedikit demi sedikit. ( tp sy masuk sekaligus)
untuk lapisan keju
BHN CHEESE..
250 gm cream cheese
60 gm gula castor
25 ml air
25 gm tepung gndudm
1 bj telo.
~pukul semua bhn kecuali telo hingga kembang dn gebu.
~ masukkn telo dn pukul lg.
* bila semua dh siap..boleh la kukus selang seli mcm buat kuih lapis...kukus dlm 10 minit..
untuk topping
- cairkan coklat menggunakan teknik double boiling.
- alihkan dr api masukkan susu pekat manis td.
****jikalau rasa toppingnyer pekat sgt boleh tambah sedikit susu cair
****untuk mengilatkan topping tambah sedikit marjerin.
selamat mencuba
Tiada ulasan:
Catat Ulasan