Khamis, 12 Disember 2013

KEK GULA HANGUS VERSI KE TIGA




KEK GULA HANGUS VERSI KE TIGA

1 1/2 cawan gula
2 cawan air panas
3 sdb marjerin
****d buat gula hangus

7 bj telo
2 cawan tepung gandum
1/2 tin susu pekat
2 sdt baking powder
1 sdt esen vanila

masak gula hangus( tp sy wat perang2 jer)
pukul 7 bj telo tu lebih kurang jer. sy guna senduk.
pastu masukkan susu dan esen.
masukkan air gula hangus.
last sekali masukkan tepung dan baking powder yg tlh d ayak.
kukus 1 jam.

****untuk kek cepat masak dan tghnya masak betul. bawah loyang yg berisi adunan letakan citak lompang 4 penjuru supaya wapnya serata dan menyebabkan tgh kek masak betul walau tebal
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan