Selasa, 19 Jun 2012

LABU AIR GORENG BEREMPAH

SELAMAT PAGI SEMUA.
dah pegi pasar ke belum?
ari ni sy bagi resepi yang sebenarnya hanya untuk menghabiskan lebihan labu ni. kalau tak d buat begini jawapnya memang takkan habis.
budak-budak? kalau dah namanya sayur konpem tak di pandang punya.



Ini labu air. lebihan masak semalam. ari ni boleh mencetuskan idea goreng macam orang india buat goreng peria tapi saya buat resepi sendiri. labu goreng berempah.















LABU GORENG BEREMPAH

4 sdb tepung gandum
2 sdb tepung beras
2 1/2 sudu serbuk kari
garam dan perasa
telur sebiji
bawang putih di tumbuk
air secukupnya
labu d rebus bersama garam dan perasa sehingga empuk( kulitnya jgn d buang)

cara-caranya

campurkan semua bahan kecuali labu. uli tepung sehingga adunan tidak terlalu pekat dan tidak terlalu cair.
panaskan minyak dan masukkan labutadi yang dah d celop ke dalam tepung. goreng sehingga garing dan boleh gak di makan bersama sos bawang putih

Tiada ulasan:

Catat Ulasan