Rabu, 28 Mac 2012

KEK MARBLE TRADITIONAL

KEK MARBLE SEBELUM BAKAR
4 biji telur
2 cawan marjerin
2 cawan gula icing
1/4sdb  baking powder
1sdb isin vanila
2 cawan tepung kek
1/2 cawan tepung gandum
1/2 cawan serbuk koko - klu x nak guna serbuk koko gulanya 1 3/4 cawan  sahaja

Cara-caranya
- ayak tepung cake, tepung gandum dan baking powder. ketepikan
- pukul marjerin dan gula icing. sebatikan sahaja dan jgn pukul lama sgt. agak2 gula dah sebati ngan marjerin.
- masukkan telo dan sebatikan. lebih kurang seminit jer untuk satukan marjerin dan gula tadi.
- masukkan esen vanila dan campuran tepung sedikit demi sedikit.
- klu nak perasa koko masukkan serbuk koko dan klu untuk kek pelangi asingkan pada 3 bahagian dan letakkan pewarna yg kita suka.
- letak berselang seli dan bakar 180c selama 40 minit @ hingga masak. @pun suhu ikut oven masing2

Tiada ulasan:

Catat Ulasan