TALAM CENDOL
TALAM CENDOL
lapisan bawah
2 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung ubi
1/2 sdk garam
2 cawan santan
8 sdb gula @ ikut kesukaan
1 cawan air gula merah
bancuh dan blend sume agar x berketul.
lengserkan loyang dgn minyak dan kukus 20m.
lapisan atas
2 cawan tepung beras
1/2 cawan tepung ubi
1/2 sdk garam
cendol
3 1/2 cawan santan
satukan semua kecuali cendol dan ,masak sehingga naik wap.( tp sy x masak tp terus tuang jer atas lapisan pertama)
masukkan cendol
matikan api dan tuang ke ats lapisan tadi.
kukus selama 30m
lapisan bawah
2 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung ubi
1/2 sdk garam
2 cawan santan
8 sdb gula @ ikut kesukaan
1 cawan air gula merah
bancuh dan blend sume agar x berketul.
lengserkan loyang dgn minyak dan kukus 20m.
lapisan atas
2 cawan tepung beras
1/2 cawan tepung ubi
1/2 sdk garam
cendol
3 1/2 cawan santan
satukan semua kecuali cendol dan ,masak sehingga naik wap.( tp sy x masak tp terus tuang jer atas lapisan pertama)
masukkan cendol
matikan api dan tuang ke ats lapisan tadi.
kukus selama 30m
moga2 dgn perkongsian ini dapat kite berkongsi menu tuk hidangan keluarga.
selamat mncuba
Tiada ulasan:
Catat Ulasan